mandag 7. januar 2013

Bibliotekturné november og desember 2012

Fylkesbiblioteket i Hedmark begynte i 2009 med "bibliotekturné" rundt om kring i Hedmark. Vi startet med folkebibliotekene og har nå gått videre til bibliotekene ved de Videregående skolene. I desember var vi å besøkte Ringsaker videregående skole, Sentrum videregående skole i Kongsvinger (som er samlokalisert med folkebiblioteket i Kongsvinger), Øvrebyen videregående skole i Kongsvinger, Trysil videregående og Elverum videregående. Tidligere har vi også vært å besøkt Hamar Katedralskole og VEA-Statens fagskole for gartnere og blomsterdekoratører.

Vil du se flere bilder fra alle turnerundene våre? Vi har lagt ut alle sammen på Flickr-kontoen vår:)


Ringsaker VGS

Ringsaker videregående har ca. 800 elever og over 200 ansatte og bibliotekaren er tilsatt i 100 % stilling. Skolen er fordelt på to skolesteder; Brumunddal og Moelv, men byggfag ved Moelv skal flyttes til hovedavdelingen i Brumunddal. Avdelingen i Brumunddal skal rehabiliteres og bygges ut.

Bibliotekaren ved Ringsaker VGS er Frank Robert Nybråten. Han har opprettet en blogg for biblioteket om kildekritikk, litteraturliste og henvisninger, nyheter, film og litteratur.


DVD-hylla på Ringsaker VGS bibliotek

Fylkesbiblioteket henger seg opp i mye rart. Rør i sterke 
farger for eksempel.
Sentrum VGS - Kongsvinger 

Sentrum VGS på Kongsvinger har ca. 600 elever. Biblioteket er et kombinasjonsbibliotek med Kongsvinger folkebibliotek og to bibliotekarer er tilknyttet videregående med 80 og 70 % stillinger. Biblioteket gjennomfører "Lese for å mekke" prosjekter der det er valgfritt om klassene skal være med eller ikke. En av lærerne på skolen har tatt med elevene på biblioteket og hatt undervisning for dem der. Det har ført til at flere nå bruker biblioteket til leseplass. De to bibliotekarene ved Sentrum VGS er Marte Østmoen og Gro Andersen.

Kongsvinger bibliotek sett fra andre etasje. 
Mot inngangen til Kongsvinger bibliotek fra 
Sentrum VGS

Øvrebyen VGS - Kongsvinger

Øverbyen VGS har ca. 400 elver og 70 ansatte. Bibliotekaren, Mona Oksvoll, har 100 % stilling på biblioteket. Skolen har kildekritikkopplegg på It’s learning og førsteklassingene har omvisning på biblioteket med oppgaver for å bli kjent med biblioteket. Tegneseriebøker er populært blant elevene også leser jentene mye romantikk. Guttene leser mindre, men det leses noe Krim. Lærene har nøkkel til biblioteket slik at de kan låse inn elvene dersom bibliotekaren ikke er til stede og det er en reserveløsning for utlån av bøker slik at elevene får lånt bøkene når bibliotekaren er borte.

Tegneseriehylla til biblioteket på Øvrebyen.
Fra biblioteket til Øverbyen VGS


Trysil VGS

Ved Trsyil videregående er det ca. 350 elever og 60 ansatte. Bibliotekaren jobber i 80 % stilling. Hun har ikke brukeropplæring i de ulike klassene, men elevene må dermed innom biblioteket på egenhånd og bibliotekaren blir mer kjent med elevene. Bibliotekaren, Marianne Granberg, har også opprettet en blogg om bøker på biblioteket.

Et utvalg av lydbøkene på Trysil VGS 
Fra biblioteket på Trysil VGS
  

Elverum VGS

På Elverum VGS er det ca. 1000 elever og over 300 ansatte. Bibliotekaren, Svetlana Nygaard, har 100 % stilling. Hun inviterer lærerne til biblioteket når det er kommet nye bøker til biblioteket. Klassene er innom biblioteket i første klasse for å bli kjent med biblioteket. Det er blitt laget (og vil bli laget flere) opplæringsvideoer for og med elever på skolen. Blant annet for bruk av kopimaskinen


Bokkarusell på biblioteket til Elverum VGS
Et utvalg av lærebøker, Elverum VGS

Ingen kommentarer: