mandag 7. desember 2015

Chai-Time i Kongsvinger bibliotek

Skrevet av June Midtskogsæter

Chai-Time er et intergreringstiltak for å bygge nettverk for nye innvandrere med ulik kulturell bakgrunn. Det handler rett og slett om å bli bedre kjent med hverandre over en kopp te. Det innredes stuer fra alle verdenshjørner der det serveres te, mat og kultur ra de respektive landene. I år var Thailand, Iran, Irak, Syria, Kurdistan, Eritrea, Norge og Brasil representert.

Viser til bibliotekets facebook-side23. oktober 2015:

Gjennomføring

Chai-Time arrangeres i anledning FN-dagen. I år falt dagen på en lørdag, derfor ble arrangementet hold dagen før, den 23. oktober. Biblioteket samarbeider med NAV Kongsvinger, NAV Sør-Odal og GIV om dette arrangementet. Detltakere fra voksenopplæringen innreder stuer fra sitt land og viser fram sin kultur gjennom musikk, dans, klær, tekstiler og gjenstander, samt små foredrag / taler. Det serveres mat og drikke og vi får kunnskap om de ulike landenes mattradisjoner. 

Antall deltakere: ca. 250 personer.

Chai-Time er et vellykket integreringstiltak som ble lagt merke til. Med det mener vi at nordmenn og fremmedspråkelige, møter hverandre på tvers av kulturer og har mulighet til å bli kjent emd hverandre under en matbit og en fin samtale. Antall deltakere tilsier at dette er vellykket. Det er satt frem stoler foran hver "stue" som er beregnet til den uformelle praten. Praten går lett når det er en uformell setting. Begeistringen for de fremmedspråkelige var stor, og noen har tatt kontakt for å tilby hennamaling og hårfletting en gang i måneden til bibliotekets brukere som har lyst til dette!
Varaordføreren holdt tale. Tiltaket fikk et fint oppslag i lokalavisa. 

Chai-Time gjennomføres for andre gang.

Ingen kommentarer: