tirsdag 12. november 2013

5-FYLKESKONFERANSE: Rapport fra Nord-Odal bibliotek

5-FYLKESKONFERANSE:

Rapport fra Nord-Odal bibliotek

 


 

Vi tre ansatte ved biblioteket i Nord-Odal stengte biblioteket i tre dager og satte oss på flyet til Ålesund tidlig på morgenen den 15.oktober.

Etter at vi hadde blitt ønsket velkommen, startet konferansen med Maria Parr.  Hun holdt et foredrag om da hun var liten og besøkte biblioteket der hun vokste opp. Tittelen var ”Hardyguttene og det underjordiske bibliotek”. Dette handlet om hennes forhold til biblioteket som også ble tatt opp av Amal Aden den tredje dagen i hennes fordrag ”Biblioteket ble mitt fristed”. Resten av 1.dag gikk med til informasjon om Sula bibliotek, åpne bibliotek i Ålborg og en veldig ivrig Sindre Nakken som guidet oss rundt i Ålesund.


Bildet over er fra 2.dag på vei til Aasentunet. Det ser ut som om vi blir fulgt av en UFO?


2.dagen ble en opplevelse, med flott natur på veg til Aasentunet og foredrag av Hoem og Kjøde.  Begge var av første klasse og vi lærte mye om Ivar Asen og om Hoems syn på nynorsk. Ellers så var selve Aasentunet et spesielt byggverk som er tegnet av Sverre Fehn.

På ferga tilbake til Ålesund fikk vi servert kaffe og svele. Det hører med når en tar ferge i Møre og Romsdal.

Så var det musikalsk innslag og middag på hotellet.
Fra Aasentunet.
 
Fra 3.dag så sitter jo Amal Adens foredrag friskt i minne. Hun var også veldig overrasket over at det var foreslått at mange av filialene i Deichmanske skulle legges ned. Dette var jo helt feil integreringspolitikk mente hun.

Foredraget ”Typisk norsk å være uhøflig?” var en vekker i komminikasjon mellom forskjellige kulturer. Boka skal leses.

Så var det lunsj og avslutning.  Neste 5-fylkeskonferanse er det Hedmark som skal arrangere.

Anne-Mette Berg
Nord-Odal og Sør-Odal Bibliotek


Ingen kommentarer: