fredag 6. desember 2013

Dugnad for bokomtaler - anbefalinger.deichman.no

Som sikkert mange av dere allerede har fått med seg har Deichman skapt siden Bokanbefalinger med støtte fra Nasjonalbiblioteket. «Her kan du søke blant tusenvis av bokomtaler skrevet av kollegaer i hele Norge. Du kan lage deg lister av bokanbefalinger og bruke dem slik du vil. For eksempel kan du vise dem på ditt biblioteks nettside, på en blogg eller på infoskjermer i biblioteket. Du kan også beholde dem som huskelister til en bokprat eller en utstilling.».


I tillegg ønsker Deichman å dra i gang en fellesdugnad hvor andre bibliotek også laster opp sine bokanbefalinger til deres side. Det kan gjøres på tre forskjellige måter som de beskriver her.
På forsiden blir du møtt av de fire nyeste anbefalingen, presentert med bilde av boka og en kort intro. Det ser fint og ryddig ut, og de fire bøkene jeg kikket på hadde godt skrevne anbefalinger.
I tillegg kan du søke opp bøker og forfattere, eller få anbefalt lister over bøker for et tema. Personlig synes jeg boklister kan være en artig vei inn til nye bøker. Slik som denne. Etter hvert som bokanbefalinger får inn flere lister kan dette bli et morsomt tillegg. Bibliotekarer kan bøker og er fantastiske «kuratorer»/formidlere med både fantasi og oversikt.

I Hedmark har Alvdal og Hamar bibliotek lagt inn noen av sine anbefalinger, og vi oppfordrer også andre bibliotek i Hedmark til å følge etter. Vi på fylkesbiblioteket synes dere gjør en utrolig god jobb med å skrive og publisere bokanbefalinger via bloggene deres.

Vi vil også gjenta anbefalingen om å gå inn til «Unger i Hedmark læs!» og gi kommentarer til de flinke unga som har skrevet bokanbefalinger.

Helt avslutningsvis vil jeg forsøke meg med å spørre: er det noe «anbefalingskrydder» dere mener kan legges til bokanbefalinger på nett? Video? Lyd?


Mvh Amund

Ingen kommentarer: