tirsdag 7. januar 2014

Folkebibliotek: Alvdal bibliotek

Fakta om biblioteket

Åpningstider:
 

Mandag:         12:00 - 16.00
Tirsdag:           12:00 - 16.00
Onsdag:          13:00 - 18:00
Torsdag:          13:00 - 19:00
 
Fredag:           Stengt
Lørdag:           11:00 - 14:00
Søndag:           Stengt
 
Reduserte åpningstider på sommeren, og stengt i romjula
 
 
 
Alvdal bibliotek: barneavdelingen

Besøksadresse

2560 Alvdal
Telefonnummer: 62489047
Antall innbyggere i kommunen: ca 2400
Årsverk pr. 1000 innbyggere: 0,66
Utlån pr innbygger (2012 tall om mulig): 5,96
Antall stillinger og antall ansatte: 1,61 delt på to ansatte, pluss en skolebibliotekar i 100 prosent stilling som også går inn i helgeturnusen.
 

 

Litt mer om biblioteket

 
Alvdal bibliotek ligger i kommunehuset midt i sentrum - super beliggenhet! Vi har i ca. 1 år vært kombinasjonsbibliotek for en av barneskolene i bygda. Skolebibliotekarstillingen er fordelt på 4 arbeidsplasser, 1 av disse er nå hovedbiblioteket for å serve Steigen skole. 


Ingrid Vollan fortellerstund med barnehage
Vi har gode besøkstall, og er blitt et samlingssted for barn og unge etter skoletid. Sjakkbrett og pc-er er populære, men det holder også lenge med bare et sted å sitte. Tenker av og til på om det nesten er for mye av det gode, og om de «skremmer» bort de voksne/eldre lånerne, men så lenge vi ikke hører noe, må vi gå ut i fra at det er ok. Det er bestandig lov å drømme, og vi ønsker oss flere unge voksne og voksne lånere/besøkende. Vi skal sikte oss enda mer inn på disse når nye Alvdal bygdebok er ferdig. En av de ansatte legger ned betydelig med arbeid i forbindelse med denne boken.
 
Samarbeid med de andre bibliotekene i regionen er viktig, og har stor betydning for vårt lokalsamfunn i og med at vi får til så mye mer enn vi ville ha klart alene.
 

Aktiviteter ved biblioteket

Slektskveld
Spillkvelder og slektskvelder foregår 1 gang i måneden i vinterhalvåret. I samarbeid med de andre bibliotekene i regionen kjører vi SommerLes, vi er også med på VinterLes
 
I tillegg blir det litt forskjellig andre arrangementer gjennom året. Klassebesøk, forfatterbesøk, boklansering. Litt etter hva som passer og hva som skjer. Mye av dette skjer i samarbeid med lokale lag og foreninger.
 
Ved inngangen har vi også en monter hvor vi har 10 utstillinger i året. 


Dukkeutstilling november 2012
 

Ingen kommentarer: