tirsdag 4. februar 2014

BOKUKA 2014 ved Os skole og bibliotek

 
 
Den siste uka i januar var det duket for Bokuke på Os. Dette var et drøyt ukelangt opplegg for alle elevene ved Os skole, fra 1. til 10.trinn, og ble til gjennom et samarbeid mellom Os skole og Os bibliotek Bjørnsons Minde. Formålet med å arrangere ei slik Bokuke er å øke fokus på bøker og lesing hos elevene, samt øke bevisstheten rundt bibliotekets tilbud – og dét på en morsom, engasjerende og variert måte!


Forfatterparet Unni-Lise og
Ola Jonsmoen forteller og tegner
Startskuddet gikk fredag 17/1 med 1814-foredrag av Karsten Alnæs som var åpent for offentligheten, hvor også Den Kulturelle Spaserstokken var med på arrangørsida.  Fra påfølgende mandag 21/1 gikk det slag i slag med gjeve besøk: Ola og Unni-Lise Jonsmoen gjestet oss, i likhet med forteller Kirsti Sæter, foredrag ble holdt av Canada-farer Sverre Hovind, og ikke minst ble Norges eneste autoriserte Donald-tegner, Arild Midthun, fløyet inn, ens ærend for å treffe oppglødde Os-elever. I tillegg hadde de ansatte ved biblioteket ulike bokrelaterte innslag, pluss at det gjennom hele uka var utstillinger på biblioteket om alt fra grunnloven til sjangre i ungdomslitteraturen.Sverre Hovind forteller om Helge Ingstad og
sin egen tur ”i Ingstads fotspor”
(som også er tittelen på Hovinds bok)
Når Bokuka nå skal oppsummeres, er det nesten vanskelig å holde beina godt plantet på jorda: Vi som arrangører må si oss knallfornøyde med Bokukas forløp, som ikke kan karakteriseres som annet enn knirkefritt og preget av stor entusiasme, både fra elever og bidragsytere. Tematikken i de ulike innslagene, som til sammen favnet vidt, traff tilhørerne på hvert deres nivå og skapte stor interesse.

 Program BOKUKA 2014

Donald-tegner Arild Midthun fjetret tilhørerne sine.
 
 
Tegneserie-veggen vår

Bokkafé med bøker, kake og saft –
alt man trenger for å kose seg!


Ingen kommentarer: