fredag 7. februar 2014

Litteraturkalender hos Kongsvinger bibliotek


Litteraturkalender 2014 - Forside
Skrevet av: Marianne Skog Eltvik, Kongsvinger bibliotek
 
Mot slutten av 2013 fant vi ut at Kongsvinger biblioteks 5 års-jubileum i nye lokaler skulle markeres. Jubileet var i januar 2014, men vi ønsket å få til noe som kunne vare hele året. Ideen om at det skulle lages en litteraturkalender ble født. Alle vi i biblioteket skulle anbefale bøker, og kalenderen skulle ha bilder av oss. Vi ønsket å by på oss selv, samtidig som vi er bibliotekets ansikt utad.
For å bli nok personer til å fylle alle månedene var det naturlig å invitere rektor ved Sentrum videregående skole og Kongsvinger kommunes kultursjef med på kalenderen.

Da var vi 12 fotoobjekter, så var det bare å sette i gang… Vi begynte med å gi fotooppdraget til en hos oss, Nina Noreen. Hun fant fort ut at bøker også burde være sentralt i bildene. Man kan jo lese overalt! Dette ble den røde tråden i kalenderen. Vi leser i badekaret, på skitur, på skogstur, når vi er på reisefot og noen ganger leser vi selv om vi egentlig ikke kan eller har tid.

Og bøkene vi leser anbefaler vi videre. Det var vanskelig å plukke ut bare to eller tre bøker som skulle brukes i kalenderen, vi har jo lest så mange gode bøker! Men vi klarte det alle sammen, til slutt. Som et lite plaster på såret fikk vi to sider mot slutten av kalenderen hvor vi kunne trekke fram flere av bøkene vi anbefaler, uten at vi skrev noe mer om dem.

Da gjenstod bare redigeringen, og med god hjelp fra trykkeriet så det til slutt ut som en kalender! Spente ventet vi på leveringen. Nå skulle vi endelig få se den i trykt form, ikke bare som en fil på dataskjermen.

Resultatet ble vi veldig fornøyd med, og vi ble enda mer fornøyd når kultursjefen bestemte at kalenderen skulle gis bort som julepresang til alle de ansatte i kulturenheten i Kongsvinger i 2013.

Kalenderen koster 50,- og kan kjøpes hos Kongsvinger bibliotek.Litteraturkalender 2014 - Oktober

Litteraturkalender 2014 - November

 

6 kommentarer:

Våler folkebibliotek sa...

KALENDEREN ER KJEMPEFIN!Jeg har kjøpt et eksemplar til Våler folkebibliotek. Kreativt og flott!

Tea Kristin / Løten folkebibliotek sa...

Så kul kalender! :)

Hedmark fylkesbibliotek sa...

Den kalenderen vil jeg jo gjerne ha på kontoret! Går det an å bestille og få sendt? Karianne

Stine Raaden sa...

Tusen takk! Det skal vi ordne Karianne, kalender er på vei. Stine

Per Olav Sanner, Stange bibliotek sa...

Denne ideen er så god at vi på Stange bibliotek godt kunne tenke oss å rappe den. I mellomtiden kjøper vi gjerne fire stykker. :-)

Karianne sa...

Vi fikk kalendere i dag. De er flotte :-)