tirsdag 2. desember 2014

En historie om kassering av bøker

Forfatter: Madelein Hopman, bibliotekar ved Midt-Østerdal videregående skole avd. Koppang. 


For flere måneder siden har vi fått informasjon fra Jannicke Røgler om kassering av bøker. Siden dette møtet har jeg startet med en voldsom rydding på biblioteket på Midt-Østerdal videregående skole. Jeg kom som bibliotekar i august 2013 og da hadde det ikke vært en dyktig bibliotekar for flere år. At det var nødvendig at jeg skulle rydde opp boksamlingen, samt kassere masse bøker, viser Micromarc meg nå: Til nå har jeg kassert nesten 3 000 bøker … J Ikke tenk at biblioteket er helt tomt nå! Det er bare at de fine og aktuelle bøker får plassen de fortjener! 


Jeg er til nå allerede veldig fornøyd med biblioteket, men jeg har ennå masse idéer for å forbedre rommet og la biblioteket være et enda mer koselig sted hvor det er fint å oppholde seg, hvor du kan finne fram denne informasjonen du lett for, og hvor du kan studere i ro og fred!


Og de kasserte bøker kasserer jeg i det hele tatt ikke. Ved hjelp av studentene fra 2BAA (Barne- og ungdomsarbeider) har vi bygd oss en finn bokmurog en trapp til scenen. På nettsiden vår kan dere ser hvor langt vi har kommet!

Er jeg ferdig nå? Nei, heldigvis ikke J! Jeg må gå gjennom skjønnlitteraturbøkene og tidsskriftene, og så vil jeg lage en fin oversikt av alle klassesett vi har. Og da kommer det sikkert og fast igjen bøker som skal kastes. Og det er bra, fordi vi skal lage noen «krakker» sammen med elevene fra Nordstumoen:Og så har jeg begeistret lærer Knut for å lage enda mer bokkunst på biblioteket! Han vurderer denne igloen:


 Det bør være artig! Hvis vi klarer det, skal jeg sende dere et fint bilde! Hilsen fra Koppang, og god Jul til alle!

Ingen kommentarer: