onsdag 3. juni 2015

Mobilt bibliotektilbud i Rendalen

Skrevet av Oddveig K. Bakkom ved Rendalen bibliotek 
Biblioteket ønsker å gi alle et godt tilbud, og i Rendalen har de derfor et mobilt bibliotektilbud!
I Rendalen har «Boken kommer» eksistert i mange år. Biblioteket hadde et bokdepot på postkontoret på Unset der lokalbefolkningen kunne komme å låne bøker, så ble postkontoret nedlagt, og det var da idéen til «Boken kommer» vokste frem. Tilbudet er tenkt til leseglade eldre og uføre; de som ikke kommer seg til biblioteket selv. Annenhver måned fyller Larine opp bokkassene sine, setter seg i bilen og kjører rundt i bygda for å levere og hente bøker. Hvis noen har problemer med synet kan hun også by på gode lydbøker.
På det meste har det vært 29 stykker som har fått lesestoff levert på døren, og lånerne har i alle år vært fornøyde med ordningen.
Tilbudet er gratis!

I Østlendingen 2. februar, skriver Anne Grete Berget: 
«Ved interesse er det bare å ta kontakt med biblioteket, sier Larsen. Da settes man opp på ei liste, så ringer vi noen dager før utkjøring for å innhente bokønsker. Og har man ingen spesifikke ønsker, så kommer vi med forslag!
Larsen berettiger videre at det ofte blir en koselig prat ved levering, både om hverdagens smått og stort, og om bøker.
–Ja, vi prater mye om bøker og kommer fram til låneønsker i fellesskap, smiler Larsen.»

Kommer man seg ikke til biblioteket i Rendalen, kommer biblioteket på døren! Larine gjør seg klar til å dra på besøk med bokkassene sine.


  1 kommentar:

Iren Holte sa...

"Boken kommer" er et flott tilbud, som også har eksistert på Os i en årrekke - faktisk siden midten av 80-tallet! Bilen fylles opp med bøker og lydbøker, og gjøres om til et rullende bibliotektilbud til dem som ikke kommer seg på biblioteket selv. Arbeidets Rett laget en reportasje på dette for to år siden:
http://www.retten.no/lokale_nyheter/article6598370.ece