onsdag 2. mars 2016

Åmot folkebibliotek feiret morsmåldagen!


Markering av morsmålsdagen 2016 kom i en invitasjon på epost fra Oddmund Hansen på Det Flerspråklige bibliotek. Vi syns dette hørtes interessant ut og tok kontakt med Frivilligsentralen her i Åmot kommune om vi skulle samarbeide om et arrangement. Vi har en entusiastisk leder i Frivilligsentralen, og hun svarte selvfølgelig ja – hun var allerede i gang med planlegging av et slikt arrangement i regi av Frivilligsentralen!  Vi hadde to arbeidsmøter i forkant der vi gikk gjennom hvem som skulle inviteres og hva vi skulle gjøre. Inspirasjon og gode ideer fikk vi fra nettstedet http://dfb.deichman.no/ og vi bestemte oss for å bestille en bokpakke derfra. Frivilligsentralen har hatt fokus på flyktninger og integrering, og de hadde tidligere undersøkt og funnet ut det er nærmere 40 nasjonaliteter som bor i Åmot. Vi fordelte oppgavene oss imellom, og siden vi er kolleger (avd. Kultur), var det lett å holde hverandre orientert underveis.
Jeg bestilte bokpakker fra Deichman på 34 forskjellige språk som vi stiller ut i bibliotek denne måneden. 
Vi sendte invitasjoner til alle barnehagene i Åmot (til sammen 7 stykker) der vi spesielt ønsket skolestarterne velkommen. Det var til sammen 34 5-åringer som meldte seg på.
Vi oppfordret alle til å øve inn en sang på et annet språk, og å skrive yndlingsordet sitt på et ark som de skulle ta med hit.
I tillegg til skolestarterne oppfordret vi Rena Pensjonistkor til å øve inn en sang eller to, og komme til oss å være publikum i salen i tillegg til å synge. Vi hadde kjøpt inn og delt opp forskjellige eksotiske frukter som vi serverte til alle sammen.
Pensjonistkoret synger Munthe. Foto: Åmot folkebibliotek



Markeringen startet ved at Donata Ndayikengurutse  sang en vakker vuggesang fra Burundi. Deretter sang barnehagebarna sine sanger, og leverte yndlingsordene sine som vi hang opp til en liten utstilling i kafeen. Da vi benyttet  scene med lydutstyr  fikk alle barna si ordene sine høyt.
Til slutt fremførte pensjonistkoret sine sanger, hvor de avsluttet med «Gråpus» som allsang.
Det ble en kjempehyggelig time i kafeen denne dagen, og det var til sammen 90 stykker som deltok.
Et svært vellykket samarbeid gjorde at markeringen ble bra, og vi gleder oss allerede til å samarbeide om flere.
Barnehagene synes dette var en fin dag, og vi ble enige om å sette markeringen av morsmålsdagen på årshjulene våre alle sammen.

Markeringen ble avsluttet med filmvisning i kinosalen for barna. 

De eneste utgiftene vi hadde denne dagen var frukten vi serverte. 

Les gjerne om morsmåldagen i Åmot her også:


Skrevet av Anne Berit Bakke Strand

Ingen kommentarer: