onsdag 2. mars 2016

Åmot folkebibliotek feiret morsmåldagen!


Markering av morsmålsdagen 2016 kom i en invitasjon på epost fra Oddmund Hansen på Det Flerspråklige bibliotek. Vi syns dette hørtes interessant ut og tok kontakt med Frivilligsentralen her i Åmot kommune om vi skulle samarbeide om et arrangement. Vi har en entusiastisk leder i Frivilligsentralen, og hun svarte selvfølgelig ja – hun var allerede i gang med planlegging av et slikt arrangement i regi av Frivilligsentralen!  Vi hadde to arbeidsmøter i forkant der vi gikk gjennom hvem som skulle inviteres og hva vi skulle gjøre. Inspirasjon og gode ideer fikk vi fra nettstedet http://dfb.deichman.no/ og vi bestemte oss for å bestille en bokpakke derfra. Frivilligsentralen har hatt fokus på flyktninger og integrering, og de hadde tidligere undersøkt og funnet ut det er nærmere 40 nasjonaliteter som bor i Åmot. Vi fordelte oppgavene oss imellom, og siden vi er kolleger (avd. Kultur), var det lett å holde hverandre orientert underveis.
Jeg bestilte bokpakker fra Deichman på 34 forskjellige språk som vi stiller ut i bibliotek denne måneden. 
Vi sendte invitasjoner til alle barnehagene i Åmot (til sammen 7 stykker) der vi spesielt ønsket skolestarterne velkommen. Det var til sammen 34 5-åringer som meldte seg på.
Vi oppfordret alle til å øve inn en sang på et annet språk, og å skrive yndlingsordet sitt på et ark som de skulle ta med hit.
I tillegg til skolestarterne oppfordret vi Rena Pensjonistkor til å øve inn en sang eller to, og komme til oss å være publikum i salen i tillegg til å synge. Vi hadde kjøpt inn og delt opp forskjellige eksotiske frukter som vi serverte til alle sammen.
Pensjonistkoret synger Munthe. Foto: Åmot folkebibliotekMarkeringen startet ved at Donata Ndayikengurutse  sang en vakker vuggesang fra Burundi. Deretter sang barnehagebarna sine sanger, og leverte yndlingsordene sine som vi hang opp til en liten utstilling i kafeen. Da vi benyttet  scene med lydutstyr  fikk alle barna si ordene sine høyt.
Til slutt fremførte pensjonistkoret sine sanger, hvor de avsluttet med «Gråpus» som allsang.
Det ble en kjempehyggelig time i kafeen denne dagen, og det var til sammen 90 stykker som deltok.
Et svært vellykket samarbeid gjorde at markeringen ble bra, og vi gleder oss allerede til å samarbeide om flere.
Barnehagene synes dette var en fin dag, og vi ble enige om å sette markeringen av morsmålsdagen på årshjulene våre alle sammen.

Markeringen ble avsluttet med filmvisning i kinosalen for barna. 

De eneste utgiftene vi hadde denne dagen var frukten vi serverte. 

Les gjerne om morsmåldagen i Åmot her også:


Skrevet av Anne Berit Bakke Strand

Ingen kommentarer: