mandag 7. mars 2016

GRANITOL - festivalen 2016 - erfaringer og opplevelser


Dag 1:

 

Artig åpning av festivalen med Sjur Dagestad. Litt annen vri på ting vi har hørt før («tenke nytt, være  innovative og kreative» osv.) - men med høy grad av humor!

Det var også spennende å høre Scott Bonner selv om de konkrete erfaringene fra hendelsene i Ferguson (forhåpentligvis) ikke er direkte overførbare til våre forhold.

 

Vi ble litt satt ut et øyeblikk da NRK spurte om forventningene til festivalen men man fikk da summet seg – noe som resulterte i ca. 30 sekunders «spotlight» i Østnytt senere på kvelden!  Mona Myrland  ga oss et lite  men nyttig innblikk i  hvordan de har jobbet med LEAN i Fyrverkeriet bibliotek. Foredraget med Aslak Sira Myhre fikk vi dessverre ikke med oss, men  det var enighet om at første festivaldag var vellykket!

 

Merete Trettebergstuen og Rita Skimmeland, Hamar bibliotek

 

Dag 2

 

Gode foredrag med god spredning i hva som blir jobbet med i nordiske bibliotek. Fint å få med Bergen og Stockholm også, som ikke har nye flotte bibliotekbygg. Det jobbes godt i den nordiske biblioteksektoren både med nye og gamle bygg. Vi kan like det eller ikke, men bibliotekene er i endring. Utfordringen er stadig nye oppgaver med samme og kanskje mindre ressurser.

Som Lillebjørn Nilsen en gang sa: « Se alltid lyst på livet…» Mulighetene er mange om vi ser bortenfor begrensningene.

 

Det var i tillegg gode pauser mellom foredragene, med forfriskninger, mulighet for litt shopping og mingling med likesinnede. Festivalfølelsen kom mer og, mer utover dagen og kvelden, med god, enkel mat, god musikk og gode samtaler ut i de små timer.

 

Alt i alt en særs hyggelig opplevelse. Et døgn med faglig inspirasjon og kulturell berikelse.

 

Bjørn Rune Kristmoen, Hamar bibliotek.

 

Ingen kommentarer: