onsdag 2. mars 2016

Granitol - festivalen 2016 - erfaringer og opplevelser

Skrevet av Marit Rudshagen, Åsnes folkebibliotek

Hei – dette er mitt bidrag til skryt av Granitol-festivalen.  Det var en utrolig inspirerende festival, med fine foredragsholdere som i hvert fall ga meg masse inspirasjon til å se på biblioteket på en litt annen måte.  Resultatet av dette er at vi nå rydder og kaster masse og har planer om å åpne opp arealet her.  Masse gammel fag har gått i søpla.  Vi planlegger å lage en aktivitetsplan der noe skal skje hver måned og jobber også med å få invitert til en debatt om kommunesammenslåing.  Hotellet, maten og underholdningen var helt super og jeg  fikk snakket med mange kolleger rundt omkring og utveksle erfaringer og ideer.  Så noe lignende står på ønskelista også fremover. Veldig artig å få høre om Ferguson-biblioteket og hvilken betydning et bibliotek kan ha i et lokalsamfunn. 
 
 
 
Skrevet av Annbjørg Haaker, Storhamar videregående skole
 
Det var en opplevelse fra ende til annen. Beste bibliotekopplegg jeg har vært med på. Å lage en egen festival rundt bibliotek og bibliotekansatte var flott. Håper det blir en tradisjon. For dette føles som et løft.
Det var mange gode foredragsholdere. Når Sjur Dagestad, NTNUs stjerneforeleser, opprinnelig fra Brumunddal, startet med sitt engasjerte innlegg var agendaen satt.  Så gikk det slag i slag med mange kjente stemmer. Og i pausene var det overraskelser med stand-up, musikkinnslag og muligheter til å kjøpe festivalkunst.
Scott Bonner fra Ferguson Municipal Library holdt et interessant og tankevekkende foredrag om bibliotekets rolle etter at Michael Brown ble skutt og drept i 2014. Scott og biblioteket tok ansvar i de vanskelige dagene etterpå…
Om kvelden var det uhøytidelig stemning med stor trivselsfaktor. Konsertene om kvelden fikk det til å svinge. Jeg gikk fra konsert til konsert og innimellom pratet jeg med kollegaer fra fjern og nær.
Her var det få dødpunkt..
Strand hotell på Gjøvik viste seg å være et spennende flerbrukshus, en sjarmerende blanding med gammelt og nytt.  Og det hadde en kjempefin Spa-avdeling som vi kunne benytte.
Fredag var siste post på programmet en tur til Prøysen- huset. Der ble vi tatt godt imot av Asle Berteig og medarbeiderne. Flott opplegg med Prøysen i både tekst og toner. Før alle dro hver til sitt ble det servert nydelig lunsj.  Og det kakebordet….
Tusen takk for opplevelsen!!!
 

Ingen kommentarer: